Setiap hari tubuh terkena paparan
radikal bebas, sama ada dari alam sekitar atau makanan dan minuman yang digunakan.
Untuk melawan atau mengatasi kesan buruk akibat radikal bebas ialah melalui
antioksidan.
Antioksidan adalah unsur yang memiliki
fungsi untuk memerangi kesan negatif yang disebabkan dari radikal bebas.
Produk ini menggunakan bahagian pokok lapacho. Pokok lapacho berasal dari tanah pegunungan dan hutan hujan Paraguay, Argentina dan Brazil. Pokok ini mempunyai unsur antioksidan yang tinggi. .
Bahagian pokok lapacho didapati mengandungi nilai perubatan baik untuk menjaga kesihatan, terutama dalam aspek pencagahan. Bahagian pokok yang bernilai ialah kulitnya, khususnya bahagian dalamnya yang dipanggil 'floem'.
Lapacho digunakan sebagai antioksidan semula jadi untuk menguatkan sistem pertahanan tubuh, daya mencegah penyakit, membunuh kuman, mengurangkan kesakitan, menambah pengeluaran air kencing dan juga sebagai penawar untuk racun.
Lapacho secara saintifik dikenali sebagai Tabebuia avellenedae atau T. impetiginosa. Ia juga dikenali sebagai Pau d'Arco, IPE Roxo atau Taheebo.
Lapacho adalah salah satu herba yang kuat dipenuhi banyak agen penyembuhan dan ciri-ciri antikulat. Bahan aktif utama yang terdapat dalam lapacho sangat berkesan dalam rawatan kanser dan jangkitan kuman.
Khasiat lapacho:
- Membantu menguatkan sistem imun badan
- Sifat antioksidan yang kuat.
- Antivirus.
- Antibakteria.
- Mengatasi demam
- Mencegah selesema.
- Antikanser.
- Merawat gout
- Mencegah kerosakan sel
- Mempercepatkan pemulihan kesakitan
- Mengelak masalah penglihatan
- Membantu mengatasi masalah jantung
- Meningkatkan daya pencegahan penyakit
- Melancarkan pembuangan air kencing
- Mengurangkan kesan racun
- Meredakan resdung
- Mengurangkan rasa gatal bahagian muka
- Mengurangkan alahan makanan laut
- Mengurangkan kesan radikal bebas
No comments:
Post a Comment